B2C i Skandinavien: Manualer

The Tribe Lounge fixade uppgradering av manualen till två av de till konsumenter mest sålda smarta låsen hos en skandinavisk låstillverkare. Kundsupportens frustration över felaktiga och bristfälliga instruktioner avhjälptes med hjälp av manualen.

Slut på frustration över felaktiga instruktioner

När ett den skandinaviska organisationen i en globalt B2B-koncern behövde synka sina marknader i Sverige, Danmark och Norge fick Tribe Lounge uppdraget att uppdatera design och se till att innehåll i manualen för det smarta var korrekt för alla språken då det fanns flera versioner i omlopp. Målet var en korrekt version för supporten att arbeta från, för tryck till produktförpackningar och för webben. I leveransen ingick därför färdiga tryckfiler, designfiler samt digital publicering på företagets webbplatser.

Manualens betydelse

Manualen är det första som användarna möter när de öppnar produktförpackningen och ska montera och installera låset. Den blir ettt viktigt hjälpmedel för att svara på frågor och för steg-för-steg guidning till färdig installation. Genom att ha en manual som är “up-to-date” skapas tilltro, säkerhet och främjande för företagets varumärke. Projektledningen som The Tribe Lounge tog hand om gjordes tillsammans med företagets interna team.

Jag fixar korrekta och snygga filer!

Hör av dig till mig, Albin om du är behöver tydliggöra information till kunderna, kanske bara fräscha upp och korrigera ett material eller skapa något helt nytt och innovativt! 076-166 62 58. Jag har en mail också – så om du föredrar det, klicka bara på knappen här nedanför!

Inte sällan skrivs manualer av produktansvariga – som självklart är väldigt bra på produkten. En kombination av produktkunskap med kommunikativt grepp och design kan hjälpa kunden att förstå bättre, och därmed minska trycket på kundsupporten.

Maila mig!

Aktiviteter manualer för B2C:

  • Projektledning.
  • Språkhantering.
  • Rådgivning.
  • Grafisk formgivning.
  • Formatering.
  • Tryckfiler och webbpublicering,