B2B i säkerhet: Tydliga supportsidor

Hittar inte kunderna rätt support och information på hemsidan blir Kundservice nerringd och frustration uppstår hos både kund och leverantör. The Tribe Lounge skapade användarvänlig struktur med relevant support för en stor skandinavisk B2B-leverantör inom säkerhet och lås.

Hjälp webbens besökare hitta rätt

Genom UX-tänk och besökaren i fokus löste The Tribe Lounge kundens problem: hemsidans besökare hade svårt att hitta rätt information för uträtta sitt ärende. B2B-kunden ägs av ett globalt börsnoterat bolag. Vi förenklade strukturen genom tydlig och relevant navigering, skapade relevant innehåll och la till visuellt stöd genom ikoner. Målet med projektet var att även sätta en mall där de danska och norska marknaderna kommer kunna anamma samma struktur.

Jag kan förbättra er webb!

Hör av dig till mig, Albin om du är nyfiken på att utveckla
er hemsida 076-166 62 58 eller klicka på maila-knappen här nedanför!Albin Sandh på The Tribe Lounge - jag hjälper dig med användarvänliga hemsidor!

I webbprojekt kan det vara lätt att fastna i inifrån-perspektivet. Vi hjälper er att titta från kundens perspektiv, ifrågasätter kanske varför snygga branding-bilder lagts på en supportsida där behovet är snabbt hitta rätt. Vi föreslår tydliga call-to-actions – så att era besökare förstår vad de kan göra och få dem att vilja göra det.

Vi tar gärna fram design, fixar schysst copy och bygger er story med intressant innehåll och storytelling!

Maila mig!

Aktiviteter tydliga supportsidor:

  • Webbprojektledning.
  • UX-anpassad struktur.
  • Innehåll.
  • Grafisk formgivning.
  • Actions till kunden om ytterligare förbättringsområden i övriga hemsidan.