Fredagsbubbel – Med tips om Change Management

Fredag igen och vi bubblar! Med på köpet kommer lite tips såklart.

Vad händer hos The Tribe Lounge?

Jo, vi har precis startat upp med ett stort projekt med Infreas årsredovisning 2019. Det är andra året i rad vi får förtroende att göra detta case, vilket såklart är väldigt kul!
Sen avslutar vi under dagen vår utbildning i projektledning som vi går för att fräscha upp våra kunskaper i området, men framförallt för att få en gemensam plattform att stå på inför kommande cases.

Så lyckas du med  Change Management, förändringskommunikation

  • Tips 1: Inse hur  viktigt det är att HR- och kommunikationsavdelningarna i en organisation eller företag arbetar tight tillsammans! Ett tätt samarbete, speciellt mellan dessa två avdelningar, är en nyckel i lyckad Change Management.
  • Tips 2: Stötta cheferna! Det är de personerna som leder förändringsarbetet för sina respektive medarbetare.
  • Tips 3: Engagera era medarbetare. Det är väldigt viktigt att väcka intresse hos dem, få dem att engagera sig och vilja vara involverade i arbetet. Försök hitta saker i förändringsprocessen som de kan vara delaktiga i!
  • Tips 4: Fokusera på de positiva eldsjälarna i gruppen. Om du som projektledare i ett Change Management-projekt får med dig de positiva eldsjälarna, så blir arbetet att få med resterande gruppen förhoppningsvis lite lättare.

Vi hoppas att du får hjälp av våra tips nästa gång du drar igång ett Change Management-projekt. Att tänka lite extra på dessa saker kommer att hjälpa dig att nå dina mål snabbare!

Har DU fler smarta tips, dela gärna med dig i kommentarerna! Vill du ha HJÄLP av oss med din förändringskommunikation? Tveka inte att slå en signal eller att maila någon av oss.

Ha en bra helg på er alla där ute!